Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší dřevěnický štrúdl

Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl, nebo chcete-li závin. Zkuste pro jednou místo listového těsta šlehačkové.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

15. 11. 2010 16:44

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie18 101 kJ / 4 326 kcal
Bílkoviny67,73 g
Tuky281,33 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 83 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy373,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podávám ještě zatepla s vanilkovou zmrzlinou Carte d'Or.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rimanka

12. 2. 2022 19:30

zdenka.s: já to video nedělala, každopádně tam rozhodně nedávám celé vejce,jak je ve videu,to by to těsto vysychalo. Dává se jen žloutek. Máslo rozpuštěné nevadí.

zdenka.s zdenka.s

12. 2. 2022 18:23

Ve videu je máslo rozpuštěné ,v receptu povolené :-* jinak recept určitě vyzkouším ,líbí se mi a komentáře chválí :-)

joliete joliete

12. 2. 2022 18:09

Vynikající těsto ,dělám i s pudinkem nebo tvarohem.

casino casino

3. 3. 2018 00:43

rimanka: " Nemám totiž ráda takové to rozblemcané jablky nasáklé těsto uvnitř štrůdlu.":yes::yes::yes:
No, vy račte být moje krevní skupina:-K

Heduska007:
Peču z podobného, ale dražšího těsta:yes:
Po upečení jsou štrúdle "tvrdé", ale u nás tomu říkáme že jsou KŘEHKÉ:-)
Pékávám 8 ks z 1kg mouky a posléze, bohužel, štrúdle trochu změknou.

Heduska007

2. 3. 2018 23:43

Dobrý den, štrůdl je moc dobrý ale taky jsem ho měla tvrdý, asi jsem ho přepekla, nepekla jsem horkovzduchem, tak příště zkusím, možná to bylo tím.

Sonja Hora

31. 7. 2016 00:38

Uz se tesim jak ho budu delat, je to presne to testo, ktere uz hledam roky! Upecu vyfotim a poslu vysledek.

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 6. 2016 17:38

Libuše: Máte pravdu uvedeno to není,ale jsou zde 4strany komentářů a nikdo se na to neptal,všichni kdo štrůdl pekli tak si poradili,já bych si taky poradila, koupila bych klasickou šlehačku 200g protože si myslím,že kdyby měla být jiná velikost kelímku tak by jistě autorka receptu to v surovinách zdůraznila;-)

Libuše

26. 6. 2016 17:12

Proč není uvedeno, jak velký kelímek? :no:V dnešní době, kde je tolik různých velikostí??????

alena

24. 2. 2016 16:03

výborný,přidala jsem vlašské ořechy a rozinky.:-K:-*:-D:yes:

rimanka

24. 12. 2015 11:20

Peču na horkovzduch na 180. Doba pečení cca 20minut, ale to nepovím přesně, poznám to podle toho, že štrudl začne lehce růžovět.

Božena Fýbortová

16. 12. 2015 19:07

Postrádám radu na kolik stupňů péci??? U štrúdlu s lístkového těsta jsem věděla, ale tento je jiný. Co doporučujete u tohoto receptu a zda teplotu po určité době měníte. Nerada peču horkým vzduchem i když je to možná lepší. Pokud máte vyzkoušeny obě varianty, můžete mi to napsat??? Zítra ho chci dopoledne péct?? Každou radu vítám, budu jej péct po prve. Děkuji.www.toprecepty.cz

rimanka

21. 10. 2015 09:23

danyzem:štrůdl může být tvrdý, pokud ho neuděláte z pravého másla, pkjud tam dáte celé vejce a ne jen žloutek nebo pokud tam dáte více mouky. Anebo proto, že ho přepečete. :-K

danyzem

20. 10. 2015 22:36

Tak jsme právě dojedli štůdl a nák ho mám tvrdý....;-(

lubinka

4. 10. 2015 16:27

rimanka: Dobrý den rimanko, moc děkuju, to se mi moc líbí, jdu loupat jablíčka a zadělat štrůdlík, já štrůdel přímo zbožňuju, ale z listového těsta mi nesedí a tak se moc těším na tento:-K:-K:yes:

rimanka

4. 10. 2015 15:13

lubinka: Dobrý den, ten štrůdl dá 3 nohavice. Právě před chvílí jsme ho dojedli, je to náš favorit, tak ať vám chutná:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší těsto na štrůdl nejlepší jablkový štrůdl štrůdl ze šlehačky vynikající štrůdl šlehačkové těsto na štrůdl těsto na štrůdl ze šlehačky dobrý štrúdl štrůdl štrůdl recept šlehačkový štrúdl jak zavinout štrůdl štrudl od babičky ze šlehačky drevnicky strudl výborný štrůdl na kolik stupnu pect strudl nejlepší štůdl recept na štrůdl ze šlehačky těsto na štrůdl recept na dobrý štrůdl jablečný štrůdl ze šlehačky

Suroviny: mouka hladká, žloutek, smetana ke šlehání, máslo, jablko, skořice, cukr

TopRecepty.cz

Nejlepší dřevěnický štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7GE