Nejlepší dřevěnický štrúdl

rimanka Kuchař: rimanka

Moučníky , Záviny, rolády 52 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
1 žloutek
1 kelímek šlehačky
1 máslo
jablka
skořice
cukr
Recept si zatím oblíbilo 66 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracovat v těsto a nechat odpočinout. Obvykle máslo nechám mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.

  2. Mezitím oloupat a nastrouhat jablka. Vyválet z těsta plát, pokrýt jablky, cukrem a skořicí, zavinout a dát péct. Zavinuji ho jen jako jednu vrstvu(jen ho přeložím). Mám tedy velmi nízký štrůdlík. Nemám totiž ráda takové to rozblemcané jablky nasáklé těsto uvnitř štrůdlu.
    Jedná se o velmi dobré těsto. Já sama moc klasický štrúdl nemusím, ale tento je výborný a peču ho často.

  3. Podávám ještě zatepla s vanilkovou zmrzlinou Carte Dor. Dost na tom celá rodina ujíždíme:-) ... a kdo u nás tenhle štrůdl ochutnal, vždy chtěl recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 604 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší dřevěnický štrúdl

  • casino casino

    rimanka: " Nemám totiž ráda takové to rozblemcané jablky nasáklé těsto uvnitř štrůdlu.":yes::yes::yes:
    No, vy račte být moje krevní skupina:-K

    Heduska007:
    Peču z podobného, ale dražšího těsta:yes:
    Po upečení jsou štrúdle "tvrdé", ale u nás tomu říkáme že jsou KŘEHKÉ:-)
    Pékávám 8 ks z 1kg mouky a posléze, bohužel, štrúdle trochu změknou.

    Odpovědět

  • Heduska007 Heduska007

    Dobrý den, štrůdl je moc dobrý ale taky jsem ho měla tvrdý, asi jsem ho přepekla, nepekla jsem horkovzduchem, tak příště zkusím, možná to bylo tím.

    Odpovědět

  • Sonja Hora Sonja Hora(neregistrovaná)

    Uz se tesim jak ho budu delat, je to presne to testo, ktere uz hledam roky! Upecu vyfotim a poslu vysledek.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Libuše: Máte pravdu uvedeno to není,ale jsou zde 4strany komentářů a nikdo se na to neptal,všichni kdo štrůdl pekli tak si poradili,já bych si taky poradila, koupila bych klasickou šlehačku 200g protože si myslím,že kdyby měla být jiná velikost kelímku tak by jistě autorka receptu to v surovinách zdůraznila;-)

    Odpovědět

  • Libuše Libuše(neregistrovaný)

    Proč není uvedeno, jak velký kelímek? :no:V dnešní době, kde je tolik různých velikostí??????

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    výborný,přidala jsem vlašské ořechy a rozinky.:-K:-*:-D:yes:

    Odpovědět

  • rimanka rimanka(autorka receptu)

    Peču na horkovzduch na 180. Doba pečení cca 20minut, ale to nepovím přesně, poznám to podle toho, že štrudl začne lehce růžovět.

    Odpovědět

  • Božena Fýbortová Božena Fýbortová(neregistrovaný)

    Postrádám radu na kolik stupňů péci??? U štrúdlu s lístkového těsta jsem věděla, ale tento je jiný. Co doporučujete u tohoto receptu a zda teplotu po určité době měníte. Nerada peču horkým vzduchem i když je to možná lepší. Pokud máte vyzkoušeny obě varianty, můžete mi to napsat??? Zítra ho chci dopoledne péct?? Každou radu vítám, budu jej péct po prve. Děkuji.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • rimanka rimanka(autorka receptu)

    danyzem:štrůdl může být tvrdý, pokud ho neuděláte z pravého másla, pkjud tam dáte celé vejce a ne jen žloutek nebo pokud tam dáte více mouky. Anebo proto, že ho přepečete. :-K

    Odpovědět

  • danyzem danyzem

    Tak jsme právě dojedli štůdl a nák ho mám tvrdý....;-(

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    rimanka: Dobrý den rimanko, moc děkuju, to se mi moc líbí, jdu loupat jablíčka a zadělat štrůdlík, já štrůdel přímo zbožňuju, ale z listového těsta mi nesedí a tak se moc těším na tento:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • rimanka rimanka(autorka receptu)

    lubinka: Dobrý den, ten štrůdl dá 3 nohavice. Právě před chvílí jsme ho dojedli, je to náš favorit, tak ať vám chutná:-)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    Další bodík:yes:,určitě udělám-jenom dotaz, z této dávky jsou 2 nohavice ?:-?:-K

    Odpovědět

  • Anička Má Anička Má(neregistrovaný)

    Tento víkend ju hneď budem piecť s tvarohom a čerešňami a ešte makovo/jablkovú štrúdľu. ROBIEVAM AJ ťAHANú, ALE Táto
    VYZERá ROZHODNE jemne-krechko-chutne..!!!
    Ďakujem za recept..:-p:-p(:-)

    Odpovědět

  • HANKA HANKA(neregistrovaný)

    TEN ŠTRUDL VYPADÁ MOC DOBŘE URČITĚ HO VYSKOUŠIM:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: nejlepší těsto na štrůdl nejlepší jablkový štrůdl štrůdl ze šlehačky vynikající štrůdl šlehačkové těsto na štrůdl těsto na štrůdl ze šlehačky dobrý štrúdl štrůdl štrůdl recept šlehačkový štrúdl jak zavinout štrůdl štrudl od babičky ze šlehačky drevnicky strudl výborný štrůdl na kolik stupnu pect strudl nejlepší štůdl recept na štrůdl ze šlehačky těsto na štrůdl recept na dobrý štrůdl jablečný štrůdl ze šlehačky

Zapomněl/a jsem heslo