Nutriční hodnoty (Polévka z hlávkového zelí a fazolí - hustá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 568 kJ / 614 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,79 g |
| Tuky | 43,40 g |
| – nasycené | 20,77 g |
| – nenasycené | 21,93 g |
| –– mononenasycené | 18,41 g |
| –– polynenasycené | 3,52 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 12,99 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 894 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 43,10 g |
| – cukry | 10,12 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 3 hrsti 3 hrsti menších bílých fazolí | Fazole bílé | |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |