Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a lahodné aroma.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 895 kJ /
3 082 kcal
Bílkoviny15,37 g
Tuky294,72 g
Vláknina5,84 g
Cholesterol 473 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy65,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem a smetanou na vaření. Pak jí zředíme na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Krok 3: Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, lžíci francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme. Poté přecedíme. Krok 4: Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje. Krok 5: Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 15. 11. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

V kombinaci se sklenkou bílého Veltlínského vína i jiného kvalitního vína, se takto upravená treska nebo losos hodí i jako sváteční jídlo. Fotečky jsou dělané při denním světle i večerním, takže jsou někde světlejší, někde tmavší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8B7o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8B7o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Manžel chodí v úterý do nemocnice po práci cvičit a vždy přijde večer hodně hladový. Měl srdeční příhodu, tak si hlídá cholesterol. Už se těším, až mu dnes večer tuto dobrotu připravím. Recept je výborný, vč. toho bílého vína, které má doporučené. Děkuji

Moc dobré!:-p:-K

spagetka:;-) díky Vladi

Brutt: to jsou cca 2 vrchovaté lžíce, nepřipadá mi to moc a navíc, klidně dejte méně, přidat lze vždycky ;-);-)

..50g mouky?..není to nějak moc?..:-//

verijiri: opravdu ?Tak to je pro mne největší radost, že mé recepty se vůbec kdy někdy někomu líbily ;-):-K

uplně nejlepší recept, ta omáčka jak od mistra šefkuchaře..moc nam chutnalo:yes:

baculka Janička, Jana Ondrušová, majka, Terý - všem moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo ;-):-K

baculka Janička 16. 3. 2014 13:44
Nic lepšího jsem nejedla. Omáčka byla ala mňamka.:-p:yes:

Jana Ondrušová 22. 2. 2014 15:12
to bola fantázia :-)

Výborné jídlo!! :-K Moc jsem si pochutnala :yes: Opravdu skvělý recept :-8

Super mňamka!!! :-p

:-K;-):-p děkuji, udělala jsi mi velkou radost :-K vajana:

Veľmi chutné jedlo,vyskúšala som a posielam bodík :-p:yes:

Tématické fráze:
treska recept, aljašská treska recepty, aljašská treska recept, aljašská treska, recepty aljašská treska, treska s omáčkou, recept na aljašskou tresku, recept aljasska treska, jak připravit tresku, jak upravit tresku, recepty na tresku, jak připravit aljašskou tresku, morska treska recept, treska na pánvi, aljasska treska je dobrá, recepty na aljasskou tresku, recepty z tresky, recept na tresku, treska recepty, jak upravit aljašskou tresku

Suroviny:
treska aljašská, sůl mořská, pepř bílý mletý, kmín celý, olej olivový, máslo, mouka hladká, citron, cibule šalotka, víno bílé, smetana, vývar zeleninový, sůl, pepř bílý mletý, hořčice francouzská, kurkuma

Přidat fotografie receptu