Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 25 minut Ryby 24 názorů

Suroviny

8 ks Aljašská treska
mořská sůl
mletý bílý pepř
kmín
1,5 dcl olivového oleje
150 g másla
50 g hladké mouky
1 středně velký citron
1-2 malé šalotky
1,5 dcl bílého vína (Veltlínské víno)
2,5 dcl 12 % smetany na vaření
3 dcl zeleninového vývaru
sůl
mletý bílý pepř
1 ČL francouzské hořčice
špetka kurkumy
brambory
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme.

  3. Pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme.

  4. Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. V kombinaci se sklenkou bílého Veltlínského vína i jiného kvalitního vína, se takto upravená treska nebo losos hodí i jako sváteční jídlo.

Poznámka

Fotečky jsou dělané při denním světle i večerním, takže jsou někde světlejší, někde tmavší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Manžel chodí v úterý do nemocnice po práci cvičit a vždy přijde večer hodně hladový. Měl srdeční příhodu, tak si hlídá cholesterol. Už se těším, až mu dnes večer tuto dobrotu připravím. Recept je výborný, vč. toho bílého vína, které má doporučené. Děkuji

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Moc dobré!:-p:-K

    Odpovědět

  • spagetka:;-) díky Vladi

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Brutt: to jsou cca 2 vrchovaté lžíce, nepřipadá mi to moc a navíc, klidně dejte méně, přidat lze vždycky ;-);-)

    Odpovědět

  • Brutt Brutt(neregistrovaný)

    ..50g mouky?..není to nějak moc?..:-//

    Odpovědět

  • verijiri: opravdu ?Tak to je pro mne největší radost, že mé recepty se vůbec kdy někdy někomu líbily ;-):-K

    Odpovědět

  • verijiri verijiri(neregistrovaný)

    uplně nejlepší recept, ta omáčka jak od mistra šefkuchaře..moc nam chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • baculka Janička, Jana Ondrušová, majka, Terý - všem moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo ;-):-K

    Odpovědět

  • baculka Janička baculka Janička(neregistrovaná)

    Nic lepšího jsem nejedla. Omáčka byla ala mňamka.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Ondrušová Jana Ondrušová(neregistrovaný)

    to bola fantázia :-)

    Odpovědět

  • Terý Terý(neregistrovaný)

    Výborné jídlo!! :-K Moc jsem si pochutnala :yes: Opravdu skvělý recept :-8

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Super mňamka!!! :-p

    Odpovědět

  • :-K;-):-p děkuji, udělala jsi mi velkou radost :-K vajana:

    Odpovědět

  • vajana vajana

    Veľmi chutné jedlo,vyskúšala som a posielam bodík :-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: treska recept aljašská treska recepty aljašská treska recept aljašská treska recepty aljašská treska treska s omáčkou recept na aljašskou tresku recept aljasska treska jak připravit tresku jak upravit tresku recepty na tresku jak připravit aljašskou tresku morska treska recept treska na pánvi aljasska treska je dobrá recepty na aljasskou tresku recepty z tresky recept na tresku treska recepty jak upravit aljašskou tresku