Nutriční hodnoty (Mandlové florentýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 892 kJ / 2 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,99 g |
| Tuky | 108,00 g |
| – nasycené | 43,35 g |
| – nenasycené | 62,74 g |
| –– mononenasycené | 40,55 g |
| –– polynenasycené | 22,19 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 32,75 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 364,65 g |
| – cukry | 288,33 g |
| ––– laktóza | 2,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 165 g 165 g krupicového cukru | Cukr bílý | 165 g |
| 90 g 90 g medu (asi 2 lžíce) | Med nepasterovaný | 90 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 60 ml 60 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 60 ml |
| 100 g 100 g sušených brusinek | Brusinky sušené | 100 g |
| 100 g 100 g loupaných půlených mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
| 100 100 kandované kůry | Citronová kůra kandovaná | |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| kousek kousek ztuženého pokrmového tuku | Margarín |