Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 5 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1 kg vepřového plecka
4 velká cibule
1 lžička Dijonské hořčice
10 dkg uzeného špeku
3 stroužky česneku
sůl
pepř
sádlo
máslo
1/2 litru masového vývaru
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké špalíky a hodně osolíme a opepříme. Rozpálíme litinový hrnec a vložíme do něj nakrájený špek s trochou sádla. Necháme vyškvařit do zlaté barvy a vložíme maso, které ze všech stran opečeme.

  2. K opečenému masu přidáme nahrubo nakrájené cibule, česnek a necháme bez podlití pod pokličkou lehce dusit ve vlastní šťávě.

  3. Do hrnce k masu, které po chvilce pustí společně s cibulí vlastní šťávu, přidáme lžičku Dijonské hořčice, podlijeme připraveným vývarem (cca 1/2 litru) a zakryté pečeme v troubě do měkka.

  4. Jakmile je maso měkké a cibule skoro zmizí, maso vyjmeme a do výpeku- šťávy přidáme na zahuštění máslovou jíšku a ponorným mixérem zpracujeme do hladké omáčky. Necháme provařit 10-15 minut.

  5. Dle potřeby můžeme naředit a poté scedíme přes jemné sítko. Podáváme s vařeným bramborem sypaným sekanou petrželovou natí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 504 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou

Tématické fráze: vepřová plec nejlepší recepty pecena veprova plec vepřová plec vepřová plec pečená v troubě vepřová plec recepty recept na pečené vepřové plecko vepřová plec omáčka vepřová plec pečená pečené vepřové plecko vepřové plecko pečené recepty pečená vepřová plec recepty vepřové plecko recepty vepřová plec recept cibulová omáčka pecena veprova plec recept vepřové plecko recept omáčky z vepřového plecka pečená vepřová plec nejlepší recepty vepřové plecko pečena plec