Nutriční hodnoty (Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 372 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 18,87 g |
– nasycené | 6,14 g |
– nenasycené | 8,10 g |
–– mononenasycené | 6,60 g |
–– polynenasycené | 1,50 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 13,65 g |
– cukry | 12,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
plátky plátky veky nebo světlého toustového chleba | Veka | |
švestkový kompot | Švestky zavařené | |
borůvkový kompot (lze i mražené, ale pak nebude šťáva) | Borůvky zavařené | |
mletý mák (nemusí být slazený) | Mák modrý mletý | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
asi 1/4 l asi 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
skořice | Skořice ceylonská | |
vanilkový cukr a případně další cukr dle chuti | Cukr vanilkový | |
máslo nebo jiný tuk na pokapání žemlovky | Máslo kravské |