Nutriční hodnoty (Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 372 kJ / 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 18,87 g |
| – nasycené | 6,14 g |
| – nenasycené | 8,10 g |
| –– mononenasycené | 6,60 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 13,65 g |
| – cukry | 12,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| plátky plátky veky nebo světlého toustového chleba | Veka | |
| švestkový kompot | Švestky zavařené | |
| borůvkový kompot (lze i mražené, ale pak nebude šťáva) | Borůvky zavařené | |
| mletý mák (nemusí být slazený) | Mák modrý mletý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| asi 1/4 l asi 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| vanilkový cukr a případně další cukr dle chuti | Cukr vanilkový | |
| máslo nebo jiný tuk na pokapání žemlovky | Máslo kravské |