Nutriční hodnoty (Omáčka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 043 kJ / 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,69 g |
| Tuky | 52,03 g |
| – nasycené | 26,42 g |
| – nenasycené | 24,50 g |
| –– mononenasycené | 20,89 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 7,77 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 954 mg |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 44,75 g |
| – cukry | 24,17 g |
| ––– laktóza | 11,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| máslo (podle potřeby) | Máslo kravské | |
| sůl (nebo 1 kostka bujónu) | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 250 ml 250 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 250 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mrkve | Mrkev čerstvá | 30 g |
| sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu | Kopr nať sterilovaná | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 50 g 50 g plátkové anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |