Nutriční hodnoty (Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,47 g |
Tuky | 8,93 g |
– nasycené | 2,33 g |
– nenasycené | 4,23 g |
–– mononenasycené | 3,07 g |
–– polynenasycené | 1,16 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
– cukry | 13,56 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kachní droby (krky, srdíčko, játra, žaludky, případně skelet z kachny nebo husy) | Droby kachní směs | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
plátek plátek másla | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
plátek plátek másla | Máslo kravské | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |