Nutriční hodnoty (Blbouny se žahourem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 521 kJ / 1 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,73 g |
| Tuky | 25,68 g |
| – nasycené | 5,43 g |
| – nenasycené | 16,23 g |
| –– mononenasycené | 10,96 g |
| –– polynenasycené | 5,26 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 12,92 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 590 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 327,96 g |
| – cukry | 43,03 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1/2 kostičky 1/2 kostičky kvasnic (21 g) | Droždí pekařské lisované | 11.5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| jahody (nebo borůvky) | Jahody čerstvé | |
| solamyl | Bramborový škrob | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| máslo | Máslo kravské |