

Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko
Suroviny 1 porce
- Vejce
- sůl
- voda
- chléb
Postup přípravy receptu
Ideálně uvařit vajíčko na měkko, středně tzv. na hniličku nezvládne mnoho z nás. Přidávám návod, jak sobě na snídani, svým hostům tuhle radost nepokazit a ještě se pobavit.
Doporučuji vařit vajíčka od počátku ve studené vodě, uspoří se tím i energie. Není třeba mít obavy o správnou tuhost vaječného žloutku. Použijeme totiž jednoduchou ale důvtipnou pomůcku.
Společně s vašimi vajíčky budete totiž vařit vajíčko beepegg v překladu znějící "pípající vajíčko", které ovšem nepípá, ale hraje.
Nejjednodušší způsob, jak uvařit vajíčka "tak akorát". BeepEgg přesně ví, kdy je třeba stav žloutku např. na hniličku. Teplotní senzor v BeepEgg přesně detekuje, v který moment se začne voda vařit a od tohoto bodu zabudovaný časovač začne opočítavat čas až do momentu ideálního stavu pro dokonale uvařené vajíčko.
Jednoduše dejte BeepEgg do vody se skutečnými vejci a vařte společně. Když jsou vajíčka "tak akorát", BeepEgg zahraje melodii. BeepEgg zahraje 3 různé melodie podle požadovaného stupně tvrdosti, vajíčka na měkko, vajíčka na hniličku, vajíčka na tvrdo.
Když máte vejce uvařená opláchněte BeepEgg společně s vejci studenou vodou a uskladněte společně s ostatními vejci v lednici. Šetří se tím baterie vajíčka. Nyní už si vychutnejte každé ráno perfektně lahodný žloutek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko
-
Hned jsem si objednala,konec hlídání hodin
-
medmic:Také si myslím, že je to návod naprosto zbytečný. Možná ještě tak pro americkou hospodyňku, co suší mokrou kočku v mikrovlnce.
-
Bez Beep Eggu to jde taky a snadno http://www.kucharka-recepty.com/vejce-na-hnilicko-... střední čtyři, velká čtyři a půl (malá tři a půl ale ta nemá smysl takhle vařit, ta jsou tak na rozklepávání do nějakého pečení nebo vaření
Rozdíl mezi nastavením beepegu nebo kouknutím na hodinky fakt nevidím žádný
-
Vajicko na hnilicku nema svuj presny cas. Logicky to vyplyva z presne vahy. U me 3,5min vajicka do 70g strednim varem. Toto by melo fungovat
-
Milunko, plynové hořáky
-
BILKOVAI: děkujeme... a ještě prosím, měla jsem možnost vyzkoušet na elektrickém a plynovém sporáku nebo také na klasických plotnových kamnech, řeknu vám, je to rozdíl a ještě jsem nepřišla na to, na kterém tom sporáku/kamnech, kolik minut vařit, proto se ptám, jaký máte vařič?
-
Vera, já vařím vajíčko na hniličku tak, že jakmile začne vařit voda, tak vložím vejce a vařím přesně 4 minuty. Potom ho vytáhnu a zchladím pod studenou tekoucí vodou.
-
Tak sakra kolik minut se maji vajicka na hnilicku varit!?! Delam je jednou za uhersky rok a zadne dalsi zbytecnosti do kuchyne kvuli tomu rozhodne kupovat nebudu! Tohle neni recept!
-
Vajíčko je mazanější. Aktivuje se pípnutím, jakmile teplota vody dosáhne 45 stupňu a začne odpočítávat čas vaření až v momentu varu vody. Výchozí teploty se tedy srovnají. V lednici je to opravdu hlavně kvůli baterii, jak říká "špagetka", a taky je hezky po ruce s ostatními vajíčky.
-
Duležitý je rozdíl teplot.Vajíčko z lednice má 5-6 stupňu a mašinka z kuchyně 20 stupňu.Když je dáte vařit spolu rozdíl teplota delta t je 14 až 15 stupňu,co se projeví nepřesným měřením a vajíčko muže být špatně uvařeno. Výrobce to zřejmě zatajil a svalil to na baterii,což je samozřejmě nesmysl. Duležitá je stejná výchozí teplota a čas vaření tím pádem mašinka změří přesně! Těch 15 stupňu rozdílu je asi 50 vteřin ,
záleží ovšem na velikosti vajíčka,při opravdu velkých je klidně možné ,že i minutka a dvacet vteřin. -
cekrops:ale to je asi rozdíl, baterku v autě používáš denně, ale já mluvím o bateriích, které si nakoupíš do zásoby a všechny najednou je nepoužiješ, v nečinnosti naopak vydržej v chladu
- taky nedám baterku s fungujícím mobilem do ledničky
- i když jednou se mi to stalo i s nákupem
-
spagetka: já jen vím, že např. baterie v autě vydrží dýl nabitá např při 20st než při 4st . To je všeobecně známo. A z tohoto faktu vycházím...Ale možná se pletu.
-
Nechci být rýpavá, ale tohle není recept, ale reklama
-
A je to recept ? Nemalo by to byť medzi kuchynskými pomocníkmi v diskusii ?
-
AntoninZ: ano, to je pravda a přidáním octa jdou také lépe loupat. Zkoušela jsem to, ale jasně že u takových jednodenních, čerstvě uloupených od slepice to nefunguje