Nutriční hodnoty (Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 061 kJ / 2 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,44 g |
| Tuky | 81,54 g |
| – nasycené | 48,54 g |
| – nenasycené | 26,91 g |
| –– mononenasycené | 23,74 g |
| –– polynenasycené | 3,17 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 11,60 g |
| Cholesterol | 2,60 g |
| Sodík | 467 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 207,74 g |
| – cukry | 41,44 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g husích jater | Játra husí | 500 g |
| 120 ml 120 ml cidru | Víno bílé polosladké | 120 ml |
| 200 g 200 g rýže ( měla jsem Basmati ) | Rýže bílá | 200 g |
| špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |