

Kuřecí stehna nejen na víkend
Suroviny 3 porce
- 3 kuřecí stehna
- 1 hrst sušených hříbů (přes noc ve vodě namočených)
- 1 menší pórek asi 20 cm
- 1 zarovnaná kávová lžička soli
- 1 KL celého kmínu
- špetka mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce oleje
- nasekané zelené bylinky -to,co máte rádi na posypání hotového pokrmu
- petrželka
- pažitka
- libeček
Postup přípravy receptu
Troubu (já mám plynovou) si zapneme na nejvyšší stupeň.
Pórek omyjeme, zbavíme nažloutlých nebo povadlých listů - pokud jsou a nakrájíme na kolečka.
Přes noc namočené hříbky vymačkáme z vody a na dně pekáčku společně s nakrájeným pórkem, trochou soli, pepře a kmínu vidličkou nebo prsty promícháme.
Přilijeme 2 deci vody a na takto připravenou směsku poklademe umytá, osolená, okmínovaná kuřecí stehna, která ještě pokapeme olejem.
Přiklopíme druhým dílem pekáčku - pokud nemáme, zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 30 minut na 3/4 výkon(asi 200°C) bez odkrytí péct.
Pak troubu ubereme na poloviční výkon (tj.asi 170°C), poklop nebo alobal odstraníme. Podíváme se, kolik je vypečené šťávy - můžeme ještě 1 deci vody dolít a dalších 20 minut za občasného přelití výpekem dopečeme do křupavé kůrky.
Na talíři posypeme nadrobno nasekanými bylinkami, můžeme přizdobit čerstvou zeleninou a podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Vypečená šťáva je přírodní, pokud má někdo rád hustější, může stehna dát na teplé místo, šťávu slít do rendlíčku, v 1 deci vody rozmíchat zarovnanou kávovou lžičku škrobové moučky(Solamylu), šťávu uvést do varu, rozmíchaný škrob přilít a 1 minutu povařit. Pak si šťávu dochutíte dle své potřeby.
Dobrou chuť:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí stehna nejen na víkend
-
Mysulko,děkuji
-
moc pěkné
-
Evi děkuji
Tato kombinace masa ať už je jakékoliv s hříbky nikdy nezklame
-
Kuře+houby
+14
-
Daniella O.:Mám tady také některé své recepty,které jsou si podobné
myslím,že to nikomu vadit nebude,pokud své další dobrůtky tady uvedeš
-
Všem moc děkuji za kladné hodnocení tohoto receptu a za milé komentáře k fotografiím
Opravdu mě to velice potěšilo
-
Jo, kuřátko a houby, to je vždycky dobrá kombinace
Fotka je moc hezká -
Anička,krása
a dobrota k tomu
-
Aničko -
a máš krásné fotky
+10
-
-
-
Souhlasim s Cokoladkou, krasne provedeny postup a vyborne papanicko
. Mam par receptu, ktere jsou mnohdy podobne jiz uvedenym, ale je jiny postup pripravy nebo odlisnost v ingrediencich. Vaham, jestli vlozit pouze fotografie s popisem nebo odlisny recept...
.
-
krásný i fotky i jídlo
-
Aničko, kuřátko je, jako malované
-
Taková noha přijde vždycky k chuti
Ani,tebe to asi baví,že jo?