Nutriční hodnoty (Líčka pečená na dezertním víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 500 kJ / 2 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 191,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 181,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,57 g |
| Tuky | 114,82 g |
| – nasycené | 42,85 g |
| – nenasycené | 68,59 g |
| –– mononenasycené | 52,32 g |
| –– polynenasycené | 16,27 g |
| ––– omega 3 | 2,98 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 456 mg |
| Sodík | 624 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 105,83 g |
| – cukry | 72,38 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězích líček | Hovězí líčka | 800 g |
| 100 g 100 g petržel | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 150 g 150 g mrkev | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 50 g 50 g celer | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 4 4 velké cibule nakrájené nahrubo | Cibule čerstvá | 280 g |
| 250 ml 250 ml dezertního vína Kagor | Víno červené sladké | 250 ml |
| 150 ml 150 ml červeného vína (zde Cabernet) | Víno červené suché | 150 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
| lžička lžička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| lžička lžička tymiánu | Tymián sušený | |
| asi 300 ml 300 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |