Nutriční hodnoty (Zeleninový krém :))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 145,70 g |
| – nasycené | 93,78 g |
| – nenasycené | 48,88 g |
| –– mononenasycené | 45,04 g |
| –– polynenasycené | 3,84 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 12,40 g |
| Cholesterol | 455 mg |
| Sodík | 267 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 69,40 g |
| – cukry | 19,80 g |
| ––– laktóza | 8,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 malých brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 4 4 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 pórku | Pórek čerstvý | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| petržel kudrnka dle potřeby | Petržel nať čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 1200 ml 1200 ml vody | Voda | 1200 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| kostka kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kdo chce může dochutit trochou Kuchárku (Podravka) | Kořenící směs sypká |