Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 542 kJ / 3 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 261,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 256,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
Tuky | 266,32 g |
– nasycené | 129,36 g |
– nenasycené | 65,96 g |
–– mononenasycené | 45,60 g |
–– polynenasycené | 20,36 g |
––– omega 3 | 1,40 g |
Vláknina | 12,45 g |
Cholesterol | 486 mg |
Sodík | 9,29 g |
Sůl | 24,48 g |
Sacharidy | 70,91 g |
– cukry | 16,69 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hrudí hovězí (měla jsem s kostmi) | Hovězí krkovice | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 PL 2 PL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
250 ml 250 ml bujónu nebo silného vývaru | Bujón hovězí | 250 g |
2-3 2-3 menší bobkové listy (dala jsem čerstvé) | Bobkový list sušený | |
pár snítek snítek tymiánu | Tymián sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
1 PL 1 PL hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
2 KL 2 KL čerstvého křenu nebo smetanového | Křen čerstvý | 2 g |
2 PL 2 PL brandy | Brandy | 30 ml |
100 ml 100 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
kousek kousek másla + hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |