Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 542 kJ / 3 954 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 261,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 256,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 266,32 g |
| – nasycené | 129,36 g |
| – nenasycené | 65,96 g |
| –– mononenasycené | 45,60 g |
| –– polynenasycené | 20,36 g |
| ––– omega 3 | 1,40 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 486 mg |
| Sodík | 9,29 g |
| Sůl | 24,48 g |
| Sacharidy | 70,91 g |
| – cukry | 16,69 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hrudí hovězí (měla jsem s kostmi) | Hovězí krkovice | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 PL 2 PL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 250 ml 250 ml bujónu nebo silného vývaru | Bujón hovězí | 250 g |
| 2-3 2-3 menší bobkové listy (dala jsem čerstvé) | Bobkový list sušený | |
| pár snítek snítek tymiánu | Tymián sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 PL 1 PL hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 2 KL 2 KL čerstvého křenu nebo smetanového | Křen čerstvý | 2 g |
| 2 PL 2 PL brandy | Brandy | 30 ml |
| 100 ml 100 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| kousek kousek másla + hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |