Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 542 kJ /
3 954 kcal
Bílkoviny261,92 g
– z toho živočišné bílkoviny256,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,03 g
Tuky266,32 g
– nasycené129,36 g
– nenasycené65,96 g
–– mononenasycené45,60 g
–– polynenasycené20,36 g
––– omega 31,40 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 486 mg
Sodík 9,29 g
Sůl24,48 g
Sacharidy70,91 g
– cukry16,69 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hrudí hovězí (měla jsem s kostmi) Hovězí krkovice 1000 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2 PL 2 PL rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
200 ml 200 ml bílého vína Víno bílé suché 200 ml
250 ml 250 ml bujónu nebo silného vývaru Bujón hovězí 250 g
2-3 2-3 menší bobkové listy (dala jsem čerstvé) Bobkový list sušený
pár snítek snítek tymiánu Tymián sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
olej Olej řepkový
1 PL 1 PL hrubozrnné hořčice Hořčice hrubozrnná 15 g
2 KL 2 KL čerstvého křenu nebo smetanového Křen čerstvý 2 g
2 PL 2 PL brandy Brandy 30 ml
100 ml 100 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
kousek kousek másla + hladká mouka Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.