Nutriční hodnoty (Pravé francouzske croissanty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 075 kJ / 4 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,50 g |
| Tuky | 306,64 g |
| – nasycené | 190,67 g |
| – nenasycené | 108,15 g |
| –– mononenasycené | 95,36 g |
| –– polynenasycené | 12,79 g |
| ––– omega 3 | 1,59 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 4,17 g |
| Sůl | 10,34 g |
| Sacharidy | 425,43 g |
| – cukry | 84,33 g |
| ––– laktóza | 8,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
| 50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 125 g 125 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 125 g 125 g studené vody | Voda | 125 ml |
| 50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 300 g 300 g studeného másla ( minimálne 80% tuku) | Máslo kravské | 300 g |
| 1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g |