Nutriční hodnoty (Těstovinový salát Moravanka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 11 497 kJ / 2 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,40 g |
| Tuky | 183,17 g |
| – nasycené | 24,99 g |
| – nenasycené | 138,15 g |
| –– mononenasycené | 45,03 g |
| –– polynenasycené | 93,13 g |
| ––– omega 3 | 2,61 g |
| Vláknina | 8,35 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 2,68 g |
| Sůl | 6,62 g |
| Sacharidy | 216,90 g |
| – cukry | 22,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g těstovin (špagety nalámané na menší kousky, penne nebo farfale) | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 200 g 200 g majonézy (nebo 1:1 majonéza a jogurt Activie) | Majonéza | 200 g |
| 1 1 sterilovaná zeleninová směs Moravanka | Zelenina směs sterilovaná | |
| sterilovaná kukuřice (není povinná) | Kukuřice sterilovaná | |
| 2 2 natvrdo vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 5 lžic 5 lžic jemného kečupu | Kečup sladký | 75 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská |