Nutriční hodnoty (Valentýnské srdce - dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 675 kJ / 2 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 133,49 g |
– nasycené | 73,68 g |
– nenasycené | 49,38 g |
–– mononenasycené | 43,78 g |
–– polynenasycené | 5,60 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 2,25 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 2,05 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 233,55 g |
– cukry | 177,50 g |
––– laktóza | 1,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
75 g 75 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 75 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
marmeláda brusinková (na namazání) | Marmeláda brusinková | |
mandličky (na ozdobu) | Mandle neloupané | |
5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
2-3 lžičky 2-3 lžičky čokoládového capuccina | ||
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
cukr (podle potřeby) | Cukr bílý |