Nutriční hodnoty (Valentýnské srdce - dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 675 kJ / 2 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 133,49 g |
| – nasycené | 73,68 g |
| – nenasycené | 49,38 g |
| –– mononenasycené | 43,78 g |
| –– polynenasycené | 5,60 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 2,25 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 233,55 g |
| – cukry | 177,50 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 75 g 75 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 75 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| marmeláda brusinková (na namazání) | Marmeláda brusinková | |
| mandličky (na ozdobu) | Mandle neloupané | |
| 5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky čokoládového capuccina | ||
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| cukr (podle potřeby) | Cukr bílý |