Nutriční hodnoty (Dýňovo-celerová polévka/krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 332 kJ / 1 274 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,78 g |
| Tuky | 91,80 g |
| – nasycené | 42,00 g |
| – nenasycené | 46,33 g |
| –– mononenasycené | 36,70 g |
| –– polynenasycené | 9,63 g |
| ––– omega 3 | 1,58 g |
| Vláknina | 46,39 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 4,89 g |
| Sacharidy | 59,41 g |
| – cukry | 35,09 g |
| ––– laktóza | 11,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g očištěné dýně Hokkaido (nakrájené na kostky) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 300 g |
| 150 g 150 g očištěného celeru (nakrájeného na kostky) | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 400 ml 400 ml horké vody | Voda | 400 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření - použila jsem 10% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 100 g |
| 1 1 cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| libečku | Libeček čerstvý | |
| 1-2 1-2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 lžičku 1 lžičku oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 50 g 50 g slaniny nakrájené na tenké nudličky | Špek | 50 g |
| 1 1 tenký plátek celeru nakrájený na tenké nudličky | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1-2 1-2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá |