Nutriční hodnoty (Dušené španělské hovězí-Ropa vieja)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 467 kJ / 1 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 226,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,21 g |
| Tuky | 19,29 g |
| – nasycené | 8,55 g |
| – nenasycené | 8,89 g |
| –– mononenasycené | 6,81 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 45,42 g |
| – cukry | 18,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg zadního hovězího masa | Hovězí kýta | 1000 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| trochu trochu hrášku | Hrášek zelený | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nakrájené koriandrové natě | Koriandr listy čerstvé | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| 240 ml 240 ml rajského protlaku | Protlak rajčatový | 240 g |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |