Nutriční hodnoty (Mrkvánky z Polné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 267 kJ / 4 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,25 g |
| Tuky | 146,40 g |
| – nasycené | 86,38 g |
| – nenasycené | 53,22 g |
| –– mononenasycené | 45,25 g |
| –– polynenasycené | 7,97 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 23,60 g |
| Cholesterol | 820 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 615,09 g |
| – cukry | 260,70 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 35 g 35 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 35 g |
| 20 20 semen fenyklu | Fenykl hlíza | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| sádlo na potření plechu a mrkvanců | Sádlo vepřové | |
| 200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| máslo na potření | Máslo kravské | |
| cukr moučka | Cukr bílý |