Nutriční hodnoty (Palačinky s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 191 kJ / 1 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,69 g |
| Tuky | 72,91 g |
| – nasycené | 39,12 g |
| – nenasycené | 27,64 g |
| –– mononenasycené | 22,78 g |
| –– polynenasycené | 4,86 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 686 mg |
| Sodík | 325 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 263,06 g |
| – cukry | 150,46 g |
| ––– laktóza | 12,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 nakyslá jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronová šťáva | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |