Nutriční hodnoty (Litý moučník s ovocem a sněhovou čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 665 kJ / 4 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 156,91 g |
| – nasycené | 19,83 g |
| – nenasycené | 124,95 g |
| –– mononenasycené | 88,18 g |
| –– polynenasycené | 36,77 g |
| ––– omega 3 | 10,35 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 663 mg |
| Sodík | 666 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 611,70 g |
| – cukry | 242,21 g |
| ––– laktóza | 10,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek ovocného jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 250 ml |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 0,5 balíčku 0,5 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 0,5 balíčku 0,5 balíčku prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | 10 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| kousky kousky jahod | Jahody čerstvé | |
| borůvky | Borůvky čerstvé | |
| maliny (nebo kompotované ovoce) | Maliny čerstvé | |
| 3 3 bílky | Vaječný bílek | 99 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 jahody na zašlehání (nebo jiné ovoce) | Jahody čerstvé |