Nutriční hodnoty (Žampionová polévka s mlékem a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 442 kJ / 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,90 g |
| Tuky | 13,26 g |
| – nasycené | 5,65 g |
| – nenasycené | 5,24 g |
| –– mononenasycené | 3,79 g |
| –– polynenasycené | 1,45 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 580 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 23,86 g |
| – cukry | 14,24 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| světlá instantní jíška | Jíška světlá instantní | |
| 1 kostka 1 kostka bujonu | Bujón hovězí | 10 g |
| čerstvá petrželka nebo sušená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |