Nutriční hodnoty (Žampionová polévka s mlékem a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 442 kJ / 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,90 g |
Tuky | 13,26 g |
– nasycené | 5,65 g |
– nenasycené | 5,24 g |
–– mononenasycené | 3,79 g |
–– polynenasycené | 1,45 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 580 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 23,86 g |
– cukry | 14,24 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
světlá instantní jíška | Jíška světlá instantní | |
1 kostka 1 kostka bujonu | Bujón hovězí | 10 g |
čerstvá petrželka nebo sušená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
plátek plátek másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská |