Guláš s višněmi

blazena.blazkova Kuchařka: blazena…

Doba přípravy: 1,5 hodiny 4 porce Omáčky 5 názorů

Suroviny

700 g hovězího masa na guláš
5 cibulí
5 stroužků česneku
sádlo
2 větší žampiony
300 g višní - vypeckované
sůl
sladká paprika
pepř
bobkový list
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Až budou dozlatova, přisypeme papriku. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a žampiony (také na větší kousky). Orestujeme. Přidáme sůl a koření.

  2. Vaříme v papiňáku na mírném plameni asi hodinu (můžeme i v obyčejném hrnci, ale to trvá déle).

  3. Pak odstavíme, otevřeme a přidáme višně. Pod pokličkou ještě asi tak 10 minut povaříme. Podle libosti můžeme zahustit jíškou, případně ještě dochutíme.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš s višněmi

  • Dajda Dajda

    Honza 007:
    casino:

    Nenapsala bych, že guláš v papiňáku není dobrý, ale není to ono. Maso se rozpadne na jakési provázky. Zato když se opravdu pomalu dusí v troše tekutiny, jsou výsledkem měkounké kostičky, které se nerozpadají. Mám papiňák nový i starý, ale nevařím v něm často, hlavně ne maso:-! ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Honza 007:
    Já maso na guláš DUSÍM:yes: na rozdíl od VAŘENÍ:no: v tom ďáááblově vynálezu

    A že to z tlakáče není dobré?
    No, to netvrdím..., záleží i na kuchtíkovi. Ale rozdíl v chuti je:-)

    Nevěříte?
    Není nic jednoduššího, než uvařit stejný guláš paralelně.
    Zkuste a dejte vědííít, zda vaši spolustolovníci poznali rozdíl...
    Pokud rozdíl při ochutnávce naslepo nepoznali, změňte spolustolovníky :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Honza 007 Honza 007(neregistrovaný)

    Jaká je vlastně argument odpůrců vaření v papiňáku. Proč někdo napíše guláš v papiňáku? To nééé. Jako že to není dobré?

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Usikulka7: A proč ne:-?:-? Já ho tak dělám běžně.Akorát...teda,za hodinu vaření bych z toho měl masovou kaši.;-)

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Guláš v papiňáku? To nééé.................:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: ˇjelení maso s višněmi vepřový guláš s višněmi jelení maso s višněma