Nutriční hodnoty (Tobiáskův narozeninový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 658 kJ / 3 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 146,49 g |
| – nasycené | 17,06 g |
| – nenasycené | 114,96 g |
| –– mononenasycené | 81,50 g |
| –– polynenasycené | 33,46 g |
| ––– omega 3 | 9,35 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 520 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 360,95 g |
| – cukry | 217,35 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g cukru moučka | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 10 PL 10 PL oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 10 PL 10 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| cukr | Cukr bílý | |
| želatina v prášku | Želatina vepřová | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| fondant | Fondán | |
| potravinové barvivo (gelové) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |