Nutriční hodnoty (Pastiera Napoletana po česku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 412 kJ / 6 791 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,50 g |
| Tuky | 247,42 g |
| – nasycené | 136,01 g |
| – nenasycené | 91,93 g |
| –– mononenasycené | 77,40 g |
| –– polynenasycené | 14,53 g |
| ––– omega 3 | 1,40 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 2,20 g |
| Sodík | 784 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 967,69 g |
| – cukry | 613,85 g |
| ––– laktóza | 31,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mouka hladká | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g máslo | Máslo kravské | 200 g |
| 150 g 150 g cukr mletý | Cukr bílý | 150 g |
| 2 ks 2 ks žloutek | Vaječný žloutek | 46 g |
| citronová kůra strouhaná | Citronová kúra čerstvá | |
| 200 g 200 g ječných krup (č.7) | Kroupy ječné | 200 g |
| 250 ml 250 ml mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| strouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 PL 1 PL cukru | Cukr bílý | 25 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g tvaroh měkký, propasírovaný | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 350 g 350 g cukr | Cukr bílý | 350 g |
| 40 g 40 g vanilkový cukr (2 sáčky) | Cukr vanilkový | 40 g |
| 5 ks 5 ks vajec | Vejce slepičí | 315 g |
| 150 g 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček | ||
| 4 KL 4 KL pomerančového aroma (má být voda z pomerančových květů) | Aroma pomerančové | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |