Nutriční hodnoty (Krůtí ragú na boloňském základu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 066 kJ / 2 167 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,60 g |
| Tuky | 127,83 g |
| – nasycené | 52,04 g |
| – nenasycené | 73,05 g |
| –– mononenasycené | 48,22 g |
| –– polynenasycené | 24,82 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 61,86 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 3,11 g |
| Sůl | 7,41 g |
| Sacharidy | 59,98 g |
| – cukry | 27,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g krůtí stehno | Krůta stehno s kůží | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 větší řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1080 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 sklenka 1 sklenka drcených rajčat ( já jsem použila domácí pečená rajčata) | Pyré z červených rajčat | |
| 300 ml 300 ml červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |