Nutriční hodnoty (Židovský koláč - FLÓDNI)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 737 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,65 g |
| Tuky | 120,21 g |
| – nasycené | 70,50 g |
| – nenasycené | 44,01 g |
| –– mononenasycené | 37,62 g |
| –– polynenasycené | 6,39 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 7,98 g |
| Cholesterol | 744 mg |
| Sodík | 432 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 209,73 g |
| – cukry | 38,62 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 125 g 125 g másla rozehřátého | Máslo kravské | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 ml 100 ml vlažné vody | Voda | 100 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 6 g 6 g droždí | Droždí pekařské lisované | 6 g |