Nutriční hodnoty (Rukolová krémová polévka s bylinkovými krutony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 505 kJ / 1 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,84 g |
| Tuky | 77,70 g |
| – nasycené | 50,74 g |
| – nenasycené | 23,42 g |
| –– mononenasycené | 20,46 g |
| –– polynenasycené | 2,97 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 18,04 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 124,60 g |
| – cukry | 19,42 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balíček 1 balíček rukoly (cca 150g) | Rukola čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 6 6 středních brambor | Brambor zimní | 300 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 250 ml 250 ml smetana ke šlehání (pro "dietnější" verzi 12%) | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 l kuřecího vývaru (může být i kostka či vanička) | Vývar kuřecí | |
| parmezán k podávání | Parmezán | |
| 2 2 den staré rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| provensálské bylinky (koření) | Provensálské koření |