Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 993 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny20,99 g
– z toho živočišné bílkoviny5,25 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,74 g
Tuky140,14 g
– nasycené63,15 g
– nenasycené74,87 g
–– mononenasycené61,58 g
–– polynenasycené13,29 g
––– omega 31,05 g
Vláknina34,63 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,91 g
Sacharidy73,12 g
– cukry19,04 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
700 700 g býčích žláz (3 mražené kusy v jednom balení) Býčí žlázy
150 g 150 g slaniny (použila jsem Gazdovskou slaninu) Špek 150 g
300 g 300 g bílého hlávkového zelí Zelí bílé čerstvé 300 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
1 lžička 1 lžička celého kmínu Kmín 5 g
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl) Bujón zeleninový 10 g
2 2 prolisované stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody Bramborový škrob 2.5 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř na dochucení Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.