Nutriční hodnoty (Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 993 kJ / 1 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,74 g |
Tuky | 140,14 g |
– nasycené | 63,15 g |
– nenasycené | 74,87 g |
–– mononenasycené | 61,58 g |
–– polynenasycené | 13,29 g |
––– omega 3 | 1,05 g |
Vláknina | 34,63 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 6,91 g |
Sacharidy | 73,12 g |
– cukry | 19,04 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 700 g býčích žláz (3 mražené kusy v jednom balení) | Býčí žlázy | |
150 g 150 g slaniny (použila jsem Gazdovskou slaninu) | Špek | 150 g |
300 g 300 g bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 300 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl) | Bujón zeleninový | 10 g |
2 2 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody | Bramborový škrob | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý |