Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Marcipánový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 480 kJ /
9 197 kcal
Bílkoviny334,19 g
– z toho živočišné bílkoviny288,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny45,84 g
Tuky213,44 g
– nasycené77,96 g
– nenasycené98,80 g
–– mononenasycené60,18 g
–– polynenasycené38,63 g
––– omega 34,52 g
Vláknina22,58 g
Cholesterol 3,72 g
Sodík 3,37 g
Sůl7,48 g
Sacharidy1 473,57 g
– cukry1 124,55 g
––– laktóza231,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
8 8 vajec Vejce slepičí 560 g
20 dkg 20 dkg cukru Cukr bílý 200 g
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
5 dkg 5 dkg ořechů Vlašské ořechy 50 g
2 lžíce 2 lžíce studené vody Voda 36 ml
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
kakao (podle potřeby, nemusí být) Kakao prášek
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
15 dkg 15 dkg cukru Cukr bílý 150 g
15 dkg 15 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 150 g
hrst hrst ořechů Vlašské ořechy
1 lžíce 1 lžíce studené vody Voda 18 ml
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
kakao (podle potřeby) Kakao prášek
3/4 l 3/4 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 750 ml
2 2 vanilkové pudinky Puding v prášku 80 g
1,5 1,5 másla Máslo kravské 1.5 g
cukr (podle chuti) Cukr bílý
50 dkg 50 dkg cukru moučka Cukr bílý 500 g
50 dkg 50 dkg sušeného mléka Mléko kravské polotučné sušené 500 g
mandlové aroma (pár kapek) Aroma mandlové
voda Voda
potravinářské barvivo E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.