Nutriční hodnoty (Květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 517 kJ / 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,78 g |
| Tuky | 0,28 g |
| – nasycené | 0,39 g |
| – nenasycené | 1,30 g |
| –– mononenasycené | 0,19 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,49 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 26,74 g |
| – cukry | 0,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (podle potřeby ) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 27.5 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |