Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty („Mokrý“ čokoládový perník bez lepku, mléka a vajec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 273 kJ /
3 650 kcal
Bílkoviny54,69 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny54,69 g
Tuky84,03 g
– nasycené12,04 g
– nenasycené69,58 g
–– mononenasycené44,33 g
–– polynenasycené25,25 g
––– omega 33,63 g
Vláknina30,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy654,10 g
– cukry228,85 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí) Mouka rýžová hladká 500 g
50 g 50 g jemně mletých mandlí nebo ořechů Mandle loupané mleté 50 g
120 g 120 g cukru Cukr bílý 120 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru E415 - Xanthan
1 lžička 1 lžička perníkového koření Perníkové koření 5 g
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
1 lžíce 1 lžíce kakaa Kakao prášek 25 g
1 1 rozmačkaný banán Banán čerstvý 90 g
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
400 ml 400 ml vody Voda 400 ml
50 g 50 g Margarýn Stella(nebo jiného bezmléčného margarínu)
100 ml 100 ml vody Voda 100 ml
3 lžíce 3 lžíce cukru Cukr bílý 75 g
1 lžíce 1 lžíce kakaa Kakao prášek 25 g
1 lžička 1 lžička instatní kávy Káva espresso 5 ml
strouhaný kokos na posypání Kokos strouhaný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.