Nutriční hodnoty (Jednoduché jarné rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 418 kJ / 1 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,38 g |
Tuky | 23,51 g |
– nasycené | 7,57 g |
– nenasycené | 15,39 g |
–– mononenasycené | 10,59 g |
–– polynenasycené | 4,80 g |
––– omega 3 | 1,11 g |
Vláknina | 27,48 g |
Cholesterol | 236 mg |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 265,78 g |
– cukry | 19,08 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g rýže arborio | Rýže bílá | 300 g |
1 svazek 1 svazek zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
1,5 svazku 1,5 svazku mladé cibulky s natí | Cibulka jarní čerstvá | 180 g |
3-4 3-4 mladé mrkve s natí | Mrkev čerstvá | 175 g |
2 stonky 2 stonky celeru | Celer bulva čerstvá | |
150 g 150 g koktejlových krevetek | Krevety loupané | 150 g |
750 ml 750 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 pl 1 pl másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
tymián | Tymián sušený | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |