Nutriční hodnoty (Jednoduché jarné rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 418 kJ / 1 534 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,38 g |
| Tuky | 23,51 g |
| – nasycené | 7,57 g |
| – nenasycené | 15,39 g |
| –– mononenasycené | 10,59 g |
| –– polynenasycené | 4,80 g |
| ––– omega 3 | 1,11 g |
| Vláknina | 27,48 g |
| Cholesterol | 236 mg |
| Sodík | 530 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 265,78 g |
| – cukry | 19,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g rýže arborio | Rýže bílá | 300 g |
| 1 svazek 1 svazek zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 1,5 svazku 1,5 svazku mladé cibulky s natí | Cibulka jarní čerstvá | 180 g |
| 3-4 3-4 mladé mrkve s natí | Mrkev čerstvá | 175 g |
| 2 stonky 2 stonky celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 150 g 150 g koktejlových krevetek | Krevety loupané | 150 g |
| 750 ml 750 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
| 1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 pl 1 pl másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| tymián | Tymián sušený | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |