Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 849 kJ / 6 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 484,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 471,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,10 g |
| Tuky | 415,37 g |
| – nasycené | 183,71 g |
| – nenasycené | 208,41 g |
| –– mononenasycené | 178,06 g |
| –– polynenasycené | 30,35 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 34,10 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 7,85 g |
| Sůl | 19,08 g |
| Sacharidy | 49,31 g |
| – cukry | 10,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg kotlet bez kosti (kosti použijeme na vývar, kterým v případě potřeby podléváme) | Vepřová kotleta bez kosti | 2000 g |
| 10 stroužků 10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 5-6 5-6 polévkových lžic olivového oleje | Olej olivový | |
| 1 1 kávová lžička fenyklových semínek | Fenykl semena | |
| citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| cca 8 snítek 8 snítek oregána | Oregano sušené | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 400 g 400 g libovější slaniny | Špek | 400 g |
| 12 12 šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 400 ml 400 ml červeného aromatického suchého vína | Víno bílé suché | 400 ml |
| 200 ml 200 ml vývaru ze zbylých kostí | Vývar hovězí | 200 ml |