Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 849 kJ / 6 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 484,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 471,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,10 g |
Tuky | 415,37 g |
– nasycené | 183,71 g |
– nenasycené | 208,41 g |
–– mononenasycené | 178,06 g |
–– polynenasycené | 30,35 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 7,85 g |
Sůl | 19,08 g |
Sacharidy | 49,31 g |
– cukry | 10,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 kg 2 kg kotlet bez kosti (kosti použijeme na vývar, kterým v případě potřeby podléváme) | Vepřová kotleta bez kosti | 2000 g |
10 stroužků 10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
5-6 5-6 polévkových lžic olivového oleje | Olej olivový | |
1 1 kávová lžička fenyklových semínek | Fenykl semena | |
citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
cca 8 snítek 8 snítek oregána | Oregano sušené | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
400 g 400 g libovější slaniny | Špek | 400 g |
12 12 šalotek | Šalotka čerstvá | |
1 1 velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
400 ml 400 ml červeného aromatického suchého vína | Víno bílé suché | 400 ml |
200 ml 200 ml vývaru ze zbylých kostí | Vývar hovězí | 200 ml |