Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 849 kJ /
6 178 kcal
Bílkoviny484,43 g
– z toho živočišné bílkoviny471,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,10 g
Tuky415,37 g
– nasycené183,71 g
– nenasycené208,41 g
–– mononenasycené178,06 g
–– polynenasycené30,35 g
––– omega 30,87 g
Vláknina34,10 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 7,85 g
Sůl19,08 g
Sacharidy49,31 g
– cukry10,42 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 kg 2 kg kotlet bez kosti (kosti použijeme na vývar, kterým v případě potřeby podléváme) Vepřová kotleta bez kosti 2000 g
10 stroužků 10 stroužků česneku Česnek čerstvý 70 g
5-6 5-6 polévkových lžic olivového oleje Olej olivový
1 1 kávová lžička fenyklových semínek Fenykl semena
citronová šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
cca 8 snítek 8 snítek oregána Oregano sušené
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
olivový olej Olej olivový
sůl Sůl mořská
400 g 400 g libovější slaniny Špek 400 g
12 12 šalotek Šalotka čerstvá
1 1 velký celer Celer bulva čerstvá 540 g
400 ml 400 ml červeného aromatického suchého vína Víno bílé suché 400 ml
200 ml 200 ml vývaru ze zbylých kostí Vývar hovězí 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.