Nutriční hodnoty (Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 499 kJ / 2 987 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,14 g |
| Tuky | 89,29 g |
| – nasycené | 39,17 g |
| – nenasycené | 34,64 g |
| –– mononenasycené | 28,81 g |
| –– polynenasycené | 5,83 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 19,64 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 428,18 g |
| – cukry | 11,72 g |
| ––– laktóza | 3,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 200 ml 200 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 l 1 l silného vývaru (i z kostky) | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| rajčata sušená v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 120 g 120 g parmazánu (hrst na posypání) | Parmezán | 120 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |