Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,60 g |
| Tuky | 10,30 g |
| – nasycené | 5,67 g |
| – nenasycené | 4,32 g |
| –– mononenasycené | 3,21 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 28,85 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 262 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 62,68 g |
| – cukry | 15,38 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1,5 l 1,5 l vývar na podlití | Vývar masový | 1500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvého libečku | Libeček čerstvý | |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce Hrašky | Hraška | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |