Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,60 g |
Tuky | 10,30 g |
– nasycené | 5,67 g |
– nenasycené | 4,32 g |
–– mononenasycené | 3,21 g |
–– polynenasycené | 1,11 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 28,85 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 62,68 g |
– cukry | 15,38 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1,5 l 1,5 l vývar na podlití | Vývar masový | 1500 ml |
2 lžíce 2 lžíce čerstvého libečku | Libeček čerstvý | |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce Hrašky | Hraška | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |