Nutriční hodnoty (Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 359 kJ / 1 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,61 g |
| Tuky | 53,69 g |
| – nasycené | 15,93 g |
| – nenasycené | 35,91 g |
| –– mononenasycené | 20,57 g |
| –– polynenasycené | 15,34 g |
| ––– omega 3 | 1,88 g |
| Vláknina | 7,23 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 3,95 g |
| Sacharidy | 23,85 g |
| – cukry | 12,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 650 g 650 g koňské kýty | Koňská kýta | 650 g |
| 150 g 150 g bůčkového závinu (nakrájeného na tenké plátky) | ||
| 150 g 150 g brněnského salámu (nakrájeného na tenké úzké proužky) | Měkký salám | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krenexu | Křen sterilovaný | 30 g |
| ( 2 lžíce 2 lžíce pesta z pažitky můžeme vynechat) | Pažitka čerstvá | 30 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička solamylu rozmíchaná | Bramborový škrob | 5 g |
| trochu trochu vody | Voda |