Nutriční hodnoty (Italské špecle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,28 g |
| Tuky | 37,68 g |
| – nasycené | 12,56 g |
| – nenasycené | 22,56 g |
| –– mononenasycené | 17,53 g |
| –– polynenasycené | 5,03 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 426 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 6,70 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mletého masa (hovězí, vepřové) | Vepřový ořez | 250 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| oregano | Oregano sušené | |
| podle chuti chilli koření | Chilli paprička mletá | |
| italské koření podle vlastní chuti | Provensálské koření | |
| 1 lžička 1 lžička kvalitní sojové omáčky (lze vynechat) | Sójová omáčka Tamari | 5 ml |
| několik několik lístků čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 5 5 kaparů, popřípadě oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 2-3 kusy 2-3 kusy žampionů | Žampion čerstvý | |
| sterilovaná krájená rajčata z plechovky | Rajče červené čerstvé | |
| sýr na postrouhání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku hotových špeclí (Lidl, Kaufland) | Noky |