Nutriční hodnoty (Cibulovo smetanová krémovka s pažitkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 513 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,75 g |
| Tuky | 9,31 g |
| – nasycené | 5,49 g |
| – nenasycené | 3,38 g |
| –– mononenasycené | 2,65 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 34,85 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,28 g |
| – cukry | 2,48 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky lahůdkové cibulky bílou i zelenou část | Cibulka jarní čerstvá | 240 g |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky o průměru cca 5 cm | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek másla 1 cm silný | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 prolisovaný stroužek česneku (lze vynechat) | Česnek čerstvý | 70 g |
| 400 ml 400 ml vody přibližně | Voda | 400 ml |
| smetana na vaření (postačí 10%) | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl (kdo chce, může použít kostku zeleninového bujónu) | Sůl mořská |