Nutriční hodnoty (Salát z hrášku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 254 kJ / 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,08 g |
| Tuky | 46,76 g |
| – nasycené | 6,67 g |
| – nenasycené | 36,23 g |
| –– mononenasycené | 11,72 g |
| –– polynenasycené | 24,52 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 8,15 g |
| Sacharidy | 46,85 g |
| – cukry | 23,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g sterilovaného hrášku (může být i mražený) | Hrášek zelený sterilovaný | 200 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g sladkokyselých okurek | Okurka polní zavařená | 100 g |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 50 g 50 g majonézy (nebo 150 g bílého jogurtu) | Majonéza | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |