Nutriční hodnoty (Bažant s jemnou houbovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 295 kJ / 1 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,64 g |
| Tuky | 76,90 g |
| – nasycené | 35,64 g |
| – nenasycené | 37,93 g |
| –– mononenasycené | 29,28 g |
| –– polynenasycené | 8,65 g |
| ––– omega 3 | 2,24 g |
| Vláknina | 24,54 g |
| Cholesterol | 156 mg |
| Sodík | 194 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 98,13 g |
| – cukry | 68,24 g |
| ––– laktóza | 6,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 bažanti | Bažant | |
| 400 ml 400 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 400 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 150 g hřibů (na plátky nakrájených) | Hřib čerstvý | |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| Sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 4 PL 4 PL másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 panák 1 panák slivovice | Slivovice | 20 ml |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 450 g 450 g pórku | Pórek čerstvý | 450 g |