Ischelske torticky

Suroviny

350 g hladké mouky
120 g práškového cukru
100 g mletých ořechů
2 PL kakaa
1/2 lžička mleté skořice
1 žloutek
220 g másla
Náplň
100 g másla
100 g mletých ořechů
120 g práškového cukru
2-3 PL meruňkové marmelády ( jemná, bez kousků ovoce)
rum nebo esence
(Cokoladova poleva)
150 - 200 g čokolády
1-2 lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zo surovin spracujeme cesto,zabalime do folie a nechame v chladnicke odpocinut aspon 1/2 hodinu. Potom rozvalkame na hrubku 2-3 mm a vykrajovatkom o priemere 3-4 cm vykrajujeme male kolieska.

  2. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 °C asi 7-8 minut.

  3. Vychladnute kolieska zliepame kremom a namacame v cokoladovej poleve. Vrch zdobime polovicou lupanej mandle. Chutia lepsie, ked postoja a cesto " sa napije" od kremu.

  4. Krem:

  5. maslo s cukrom naslahame, primiesame vsetky ostatne ingrediencie a pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme na upecene, vychladnute kolieska. Krem prikryjeme dalsim kolieskom a namacame v cokolade.

Komentáře k receptu Ischelske torticky

Tématické fráze: ischelske dorticky ischelské cukroví ischelské kolečka ishelské dortíčky ischelské koláčky ischelské rohlíčky ischilske dorticky ischelské dortíky ischilske cukrovi iselske torticky ischilská kolečka iselske dorticky recept krem na ischelske dorticky ischilské koláčky išlske tortičky ischelská kolečka ischilské dortíky ischilské ishelské cukroví ichelske dorticky