Nutriční hodnoty (Salát, jak ho dělal děda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 655 kJ / 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 74,46 g |
– nasycené | 10,36 g |
– nenasycené | 53,24 g |
–– mononenasycené | 38,95 g |
–– polynenasycené | 14,30 g |
––– omega 3 | 3,72 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 13,21 g |
– cukry | 5,11 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 hlávkový salát | Salát hlávkový čerstvý | |
1 1 najemno nakrájená červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
4 4 vejce vařená natvrdo nasekaná na menší kousky nebo nakrájená na kostičky | Vejce slepičí | 280 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
asi 1 dl asi 1 dl vody (viz poznámka) | Voda | 100 ml |
bílý vinný ocet podle chuti nebo citronová šťáva | Ocet vinný bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |