Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Salát, jak ho dělal děda)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 655 kJ /
874 kcal
Bílkoviny36,53 g
– z toho živočišné bílkoviny34,72 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,81 g
Tuky74,46 g
– nasycené10,36 g
– nenasycené53,24 g
–– mononenasycené38,95 g
–– polynenasycené14,30 g
––– omega 33,72 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 406 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy13,21 g
– cukry5,11 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 hlávkový salát Salát hlávkový čerstvý
1 1 najemno nakrájená červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
4 4 vejce vařená natvrdo nasekaná na menší kousky nebo nakrájená na kostičky Vejce slepičí 280 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
asi 1 dl asi 1 dl vody (viz poznámka) Voda 100 ml
bílý vinný ocet podle chuti nebo citronová šťáva Ocet vinný bílý
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.