Nutriční hodnoty (Jak se dělá žralok- sladký dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 117 kJ / 3 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,32 g |
| Tuky | 251,24 g |
| – nasycené | 160,66 g |
| – nenasycené | 83,08 g |
| –– mononenasycené | 77,00 g |
| –– polynenasycené | 6,08 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 798 mg |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 106,00 g |
| – cukry | 38,00 g |
| ––– laktóza | 38,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| piškotové těsto | ||
| fondán | Fondán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1 kg 1 kg tvarohu | Tvaroh polotučný | 1000 g |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| mascarpone | Mascarpone | |
| 2 2 vanilkové pudinky (nebo jiná příchuť) | Puding v prášku | 80 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| rum | Rum | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| banány (nebo jiné ovoce) | Banán čerstvý |