Nutriční hodnoty (Brambory se žampionem z papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 187 kJ / 523 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,64 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,64 g | 
| Tuky | 6,28 g | 
| – nasycené | 0,83 g | 
| – nenasycené | 5,04 g | 
| –– mononenasycené | 3,26 g | 
| –– polynenasycené | 1,78 g | 
| ––– omega 3 | 0,43 g | 
| Vláknina | 37,21 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 57 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 94,04 g | 
| – cukry | 9,90 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 3 3 malé brambory (nakrájené na 0,5 cm plátky)slaniny | Brambor zimní | 150 g | 
| 1 1 velký žampion nebo 2 menší nakrájený na 1 cm plátky | Žampion čerstvý | |
| 1 1 velká cibule nakrájená na tenké půlměsíčky | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 3 3 větší stroužky česneku nakrájené na tenké plátky | Česnek čerstvý | 210 g | 
| 1 1 silnější plátek gazdovské slaniny nebo jiné slaniny (nakrájený na drobné kostičky) | Špek | |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml | 
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky celého kmínu | Kmín | 1.25 g | 
| sůl | Sůl mořská | 
 
	