Nutriční hodnoty (Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 212 kJ / 1 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,95 g |
| Tuky | 32,98 g |
| – nasycené | 12,74 g |
| – nenasycené | 17,11 g |
| –– mononenasycené | 12,96 g |
| –– polynenasycené | 4,15 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 21,80 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 195,11 g |
| – cukry | 16,31 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 velký žampion | Žampion čerstvý | |
| 3 3 sušená rajčata | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 2 lžičky 2 lžičky bílého krémového balzamicového octa | Ocet lihový | 10 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky tmavého cukru | Cukr třtinový | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 250 g 250 g uvařených špaget (al dente) | Špagety pšeničné | 250 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky bazalky | Bazalka čerstvá | 7.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |