Nutriční hodnoty (Bramborový makovník s celým mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 226 kJ / 5 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 83,00 g |
| Tuky | 211,90 g |
| – nasycené | 40,80 g |
| – nenasycené | 153,32 g |
| –– mononenasycené | 75,60 g |
| –– polynenasycené | 77,72 g |
| ––– omega 3 | 2,57 g |
| Vláknina | 50,80 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 640 mg |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 732,70 g |
| – cukry | 328,70 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vařených,nastrouhaných brambor ( studené) | Brambor zimní | 400 g |
| 400 g 400 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 400 g |
| 200 g 200 g celého máku | Mák modrý | 200 g |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 200 g 200 g rozpuštěné Hery | Margarín | 200 g |
| 3 dcl 3 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka skořice mleté | Skořice ceylonská mletá | |
| lžíce lžíce rumu | Rum | |
| 2 2 prášky do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |