Nutriční hodnoty (Karas s marinovanou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,56 g |
| Tuky | 79,39 g |
| – nasycené | 16,54 g |
| – nenasycené | 46,55 g |
| –– mononenasycené | 39,57 g |
| –– polynenasycené | 6,98 g |
| ––– omega 3 | 1,37 g |
| Vláknina | 8,72 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,65 g |
| Sacharidy | 33,32 g |
| – cukry | 18,64 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 - 600 g 500 - 600 g karase | Kapr | 550 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| olivový olej na smažení | Olej olivový | |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 menšího lilku | Lilek čerstvý | |
| 1 kus 1 kus mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 větší špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 1 lžíce 1 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| mletý pepř podle chuti | Pepř černý mletý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| oregano | Oregano sušené |